Pro děti

Protože ony si to zaslouží.

V rámci sekce „Pro děti“ se snažíme zpříjemnit pobyt v nemocnici pacientům jak Dětské kliniky, tak i z oddělení geriatrie FNOL.

Každoročně organizujeme “Mikuláše”. Koná se sbírka plyšových hraček, část studentů napeče perníčky, které pak společně nazdobíme a při svátku svatého Mikuláše rozdáme za zpěvu koled pacientům. Je to vždy den, na který se moc těšíme, protože vykouzlení úsměvu na tváři pacientů je naší největší odměnou.

V rámci projektu “Čteme dětem” navštěvují medici a medičky děti hospitalizované ve FNOL. Každé úterý a čtvrtek večer od 17.00. “Každý určitě zažil dlouhou chvíli, když stonal pod peřinou. Pohádkou či příběhem tak můžeme potěšit malé i větší a odtrhnout je od televizních obrazovek a počítačových monitorů.”

Jana Uhříková, vedoucí sekce

Zaujal tě projekt ČTEME DĚTEM? [button class=”text_tlacitko” style=”btn-danger btn-lg” type=”link” target=”false” title=”Více info” link=”cteme-detem” linkrel=””]

[button style=”btn-success btn-lg” icon=”fa fa-envelope-o” align=”left” type=”link” target=”true” title=”Kontakt” link=”mailto:prodeti@spolekmediku.cz” linkrel=””]