prvakoviny2016_01

Prvákoviny 27. 9. 2016

Co by to bylo za začátek akademického roku, kdybychom ho nezačali tradičními prvákovinami. Tentokrát v námořnickém stylu!

Jako vždy, jeden dva týdny po začátku semestru pořádá Spolek mediků akci PRVÁKOVINY pro všechny studenty prvního ročníku Všeobecného lékařství. Typický prvák už pochopil, co že ta anatomie je a že to, jak všichni přeháněli, že je to těžké, mazec, zabijárna, tak vlastně nepřeháněli, a proto si takový člověk po nárazovém šoku, že v prvních hodinách se nelinkují sešity, zaslouží rozhodně rozptýlení.

Na úvod pan děkan prof. Kolář a paní proděkanka prof. Kolářová popřáli studentům mnoho úspěchů do jejich studií, úspěšné vyplutí, ničím nerušenou plavbu, málo ledovců a pirátů. (Protože i ti se sem tam objevují.)

Jelikož ne každý prvák je na úvodních schůzkách pozorný, čte příspěvky na facebooku jen napůl, dostavilo se pouze pár odvážných v námořnickém či pirátském outfitu, naštěstí proužky se sem tam objevily. Všechno tedy nakonec zachránil tradiční námořnický nápoj ve zkumavkách, se kterým se připíjelo s panem děkanem.

Dále se již pokračovalo ve volném stylu, přišli studenti z vyšších ročníků a jako vždy všichni ukázali, co mají na párty společné s akčním potenciálem. Všichni se řídí pravidlem: “Vše nebo nic.”

Studenti medicíny jsou samozřejmě vyzbrojeni znalostmi fyziky, chemie, proudění kapalin, kinetiky 0. řádu, metabolické acidózy a její účinné kompenzace (není to respirační alkalóza), tudíž večer probíhal v příjemném tempu, bez komplikací, a medici šli spát v jejich pravidelný čas.

Děkujeme všem a příště zas.

Fotky z akce najdete ZDE

KAPITÁN JP