Adaptační kurzy

Zodpovědný vedoucí sekce:
 Tereza Špalková  spalkova@spolekmediku.cz

Adaptační kurzy pro studenty nastupující do prvního ročníku všeobecného směru jsou určeny všem, kdo chtějí udělat tečku za svými posledními středoškolskými prázdninami a zároveň odstartovat novou etapu svého života ve městě, které jim bude druhým domovem nadcházejících šest let – v Olomouci.

DSC_0183

V současné době patří adaptační kurzy mezi vlajkové akce Spolku mediků. Během tří dnů na konci srpna mohou všichni přijatí studenti do prvního ročníku všeobecného lékařství vycestovat za námi do Olomouce, kde na ně čeká nabitý program od rána až do večera. Této akce se účastní pravidelně téměř polovina nastupujících studentů. Účastníci mohou poznat nejen historické a soudobé krásy Olomouce, systematiku fakulty a předmětů zařazených do kurikula prvního ročníku, ale rovněž i některá z nespočtu volnočasových míst jako jsou kavárny, bary, kluby nebo třeba také místní lanové centrum!

DSC_0450

Každý rok se snažíme přinést něco nového! Za poslední roky stojí za to zmínit nově navázanou spolupráci s Hospodským kvízem. Díky podpoře naší fakulty vám můžeme rok co rok objednávat překrásné ceny z univerzitní prodejny UPoint.

Na fakultě se od nás dozvíš, kde se která učebna nachází, které knížky stojí za pořízení a kterým knihám se opět vyvarovat, i kdyby ti je někdo starší nutil všemi deseti! Úvodním slovem naši mini-sérii přednáškových bloků tradičně zahajuje paní proděkanka prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc.

Současný ročník Adaptačních kurzů přinášíme rovněž za podpory našich partnerů: Jägermeister a RedBull.

Za sekci Adaptačních kurzů
Tereza Špalková