adaptacni kurz

Adaptační kurzy 2016

Studium vysoké školy je jeden velký skok do neznáma a u medicíny konkrétně to chce notnou dávku odvahy, odhodlat se a skočit. Spolek mediků byl však nablízku a vysvětlil studentům prvního ročníku, co bylo potřeba, aby mohli do studia vykročit opravdu s nadšením a příjemným očekáváním.

Na konci srpna se konala tradiční událost Spolku mediků, a to adaptační kurz. Jako vždy, než usedneme do studovny, vyžehlíme pláště a sbalíme příbor do ranečku (tento rok vlastně ne), bylo na čase ukázat našim milým prvákům, jak to u nás na fakultě chodí.

Letos se ho zúčastnilo rekordní množství studentů. Na obou kurzech dohromady 97 mladých mediků plných nadšení a očekávání.
Na seznámení jsme si zahráli pár her. Největší sranda asi bylo pozorovat pantomimu – jak Michael Phelbs doplaval na Antarktidu, Česílko si nachladil ledviny nebo jak se mořská panna otrávila z ropné skvrny. Večer jsme zpívali a tančili a dobře se bavili.

Ráno nás čekalo něco náročnějšího. Jako správní námořníci jsme šplhali ve velkých výškách v lanovém pakru Proud. Na odvážné čekala houpačka 16 metrů vysoká. Po obědě se běžel velký a hlavně úžasný závod okolo Olomouce. Různé týmy se s různými úkoly poprali různě, ale kdo stanul v cílovém stanovišti, hlásil, že to stálo za to! Na párty v kostýmech dorazili nejrůznější bytosti spojené s vodou – mezi nejúžasnější patřilo sushi a medúza, ale i všichni piráti a námořníci vytvořili dokonalou atmosféru.
Na přednáškách o studiu se povídalo a povídalo, jaké knížky, jak na zkoušky a zápočty a občas jsme se zasmáli. Na závěr už jsme si jen dali orienťák po fakultě, takže každý věděl, kde je jaká učebna.
Zazvonil zvonec, pohádky je konec a teď už se jenom učí 😀 ,a nebo taky ne… Ale to už je jiná pohádka! 🙂

Foto z 1. turnusu najdeš ZDE
Foto z 2. turnusu najdeš ZDE